Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Motorola > Seria Vxxx/Uxxx

Seria Vxxx/Uxxx Dyskusje na temat modeli serii Vxxx oraz Uxxx:

Zamknięty Temat
 
Narzędzia wątku
Old 28-07-05, 19:37   #1
panel
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 06.02.05
Model: v3
Posty: 56
Exclamation PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Witam

Już jakiś czas przymierzałem się do udostępnienia tego poradnika. Mam nadzieje, że umieściłem w nim to co najważniejsze. Wszystko przetestowałem i sprawdziłem osobiście. Poradnik jest zapisany w formacie pdf a do jego otworzenia wymagany jest program Adobe Acrobat Reader (wersja 6.0 lub nowsza). Można go ściągnąć np. stąd

Jeśli będziesz miał problemy ze ściągnięciem plików z poradnika użyj
DAP (Download Accelerator Plus). Jest to programik, który wspomaga ściąganie plików, a można go ściągnąć za darmo ze strony
http://www.speedbit.com/


Aktualna wersja poradnika to 3.9 (ostatnia wersja)

Poradnik ma 126 stron, a w nim:
- instalacja sterowników
- pogłaszanie dzwonków
- zmiana oprogramowania (uruchomienie nagrywania wideo, włączenie wyszukiwania w książce, wgranie polskiego języka)
- opis tworzenia własnych dzwonków mp3
- kasowanie niepotrzebnych plików (zablokowane tapety, standardowe dzwonki...)
- wgrywanie nowych skór
- wgrywanie gier
- smsy zapisywane w telefonie
- włączenie nowych rodzajów wibracji
- zmiana rysunku na zewnętrznym wyświetlaczu
- zmiana/ wyłączenie animacji początkowej lub końcowej
- zmiana/ wyłączenie dźwięku podczas uruchamiania i wyłączania telefonu
- włączenie raportów sms
- wyłączenie nazwy operatora
- konfiguracja MMSów i WAPu

(to tak z grubsza)


Znajdziesz również linki do wszystkich programów i plików wymaganych do pracy z poradnikiem, linki do kilku fajnych stron, ze skórami, grami i link to prawie 4000 tapet.

UPDATE 4 września 2005

1. Po wgraniu Monsterpacka, reflasha do wyszukiwania w książce i języka moga pojawić się "rosyjskie krzaczki" podczas wpisywania tekstu. Tam gdzie wpisujesz tekst wciśnij środkowy przycisk -> ustawienia.
Moje ustawienia:
Podstawowy: Tap Rozszerzony
Dodatkowy na: brak
W każdym miejscu trzeba ustawiać oddzielnie (w wyszukiwaniu, w sms'ie...)

2. Znane Bugi
a) Nie da się edytować profilu "Wibra & Dzwonek"
b) Nie pokazują się nazwy profili podczas pogłaszania/przyciszania przyciskiem obok wyświetlacza

Tego nie da się zrobić
1. Usunięcie napisu "miłego dnia" (idea lub orange)
2. Ustawienie domyślnej wartości w raportach na TAK

UPDATE 8 października 2006
Po dwóch latach korzystania z v3 zmieniłem telefon. Nie bawiłem się motką już długi czas. Jak wiadomo wiedza nieutrwalana zanika, więc nie będe wiecej udzielał 'suportu'. Poradnik porusza najważniejsze kwestie. Jesli czegoś nadal nie rozumiesz to pozostaje ci solidna lektura forum. Ja na jego podstawie napisałem poradnik, więc jak widac można tu znaleść prawie wszystko. Teraz ty będziesz musiał się trochę wysilić...


//piskor: Wszystkie nowe V3 z dodatkową literką w nazwie (np. V3R, V3X ) wymagają instalacji sterowników p2k w wersji 2.9.
Nie używamy do ich obsługi PST.

Ostatnio edytowane przez piskor : 10-01-07 o 23:22.
panel is offline  
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 09-08-05, 23:26   #2
Bysio
Bywalec
 
Zarejestrowany: 19.04.04
Posty: 207
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Aby w nagrywaniu wideo byle te opcje co przy robieniu zdjęć zalecam zmiany w seem-ie 0032_0001 :
Offset "6E" włącz bit "2" i bit "3".
Offset "6F" włącz bit "7" .
Offset "70" włącz bit "0" i bit "6".
Offset "7D" włącz bit "7"
Offset "7E" włącz bit "0" i bit "1".
Offset "7F" włącz bit "0"
Offset "82" włącz bit "0" i bit "1".
Możesz to umieścić a raczej musisz to umieścić w tym poradniku.

I link do stronki po angielsku skad to mam, jeśli ktoś zna dobrze ten jezyk to niech przetlumaczy jak zrobic ikonkę nagrywania wideo w multimediach.

http://www.mark-world.tv/motorola/

Ostatnio edytowane przez Bysio : 09-08-05 o 23:29.
Bysio is offline  
Old 13-10-05, 23:00   #3
belek
Szalony MotoManiak
 
belek's Avatar
 
Zarejestrowany: 17.03.04
Model: HTC HD2, iPhone 4
Posty: 801
Send a message via ICQ to belek Send a message via AIM to belek Send a message via MSN to belek Send a message via Yahoo to belek Send a message via Skype™ to belek
Cytat:
Napisał m4rsik
nie moge sciagnac wersji 3.9 ... a jak juz sciagam to nie otwiera sie ... wyskakuje error jakis. z wersja 3.8 nie bylo problemu. przez www tez nie otwiera
I jeszcze jedno ... chce sobie zmienic oprogramowanie ale nie wiem czy nie ebdzie z tym problemu, gdyz tak jak jest opisane w poradniku "instalacja sterownikow czesc 2" po wlaczeniu tryby flexowania i podlaczeniu telefonu nie wyskakuja mi zadne okienka na kompie. I nie wiem czy isc dalej czy jednak zostawic zabawe tel
sciagnij najnowszego acrobat readera - powinno sie na nim otworzyc
a co do okienek tzn ze masz wgrane wszystkie sterowniki - telefon ci powinien pokazac ze jest podlaczony i program do flashowania tez - jesli tak robia to mozesz zmieniac soft

jedna uwaga co do odblokowywania dzwiekow przy uruchamianiu i wylaczaniu:
mam wgrane dokladnie te softy co w poradniku - ale edycja 2 seemow nie wystarczyla
musialem w SEEM 004a_0001 > offset 24 uaktywnic bit 0
a to kiedys znalazl mi Balon-1982:
a. Create Custom startup/shutdown (Cust_Start~up.mp3 (u mnie nie dziala z plikiem Start~up.mp3 a tylko z Cust_Start~up.mp3) & Power~down.mp3) sound and store them in /a/mobile/audio/ folder.
b. Activate Custom startup sound
SEEM 004a_0001 > offset 22 [Set 01] (zaznaczony bit 0)
SEEM 0032_0001 > offset 24 > bit 3 [Check] - new discovery!
c. Activate Custom shutdown sound - SEEM 004a_0001 > offset 24 [Set 01] (zaznaczyc bit 0)
d.
SEEM 004a_0001 pod adresem 23h zmieniamy wartość 00h na 01h
SEEM 0032_0001 pod adresem 1Dh gasimy bit 3

a wiec mozesz rozszerzyc poradnik o ta edycje z zaznaczeniem zeby po wykonaniu czynnosci z punktow 'a', 'b' i 'c' sprawdzic czy juz dzialaja dzwieki, a jesli nie to ponownie sprawdzic po wykonaniu punktu d (jeszcze raz powtarzam ze u mnie na V3 po wgraniu R374_G_0E.40.98R_PDS003_LP0039_DRM0001_JPJAVA_G_0E _V3_01_0AR_SE8615BXXH1097_1FF, nastepnie R374_G_0E.42.08R i na koniec R374_G_0E.41.C0R_Lang0037_reflash_MOTOX dopiero po wykonaniu czynnosci z punktu d dzwieki przy uruchamianiu i wylaczaniu zaczely dzialac!!!)
__________________
http://my.opera.com/belek

Ostatnio edytowane przez belek : 29-03-06 o 16:24.
belek is offline  
Old 04-12-05, 22:31   #4
cervandes
Junior
 
Zarejestrowany: 17.11.05
Posty: 4
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Ja również mam jedno pytanko. Zanim kupiłem v3 przeglądałem rózne fora i wydaje mi się (ale nie jestem pewien) że czytałem o możliwości wykorzystania diody od BT jako sygnalizatora np połączeń lum smsów... Niestety nie pamiętam czy ktoś tylko pytał się czy byłaby taka możliwość - czy też że jest to wykonalne.

Na motox.us szukałem ale niczego konkretnego nie znalazłem.

pzdr
cervandes is offline  
Old 04-12-05, 22:42   #5
WaWaMoTo
Junior
 
Zarejestrowany: 04.12.05
Posty: 1
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Ja mam inne pytanie. Gdzies tutaj wyczytalem ze bledem jaki wystapuje w V3 jest to, ze nie chca sie otworzyc ustawienia dzwieku. Nie mozna m.in. zmienic dzwonka. Ja mam ta Motorole od tygodnia i juz wystapil ten blad!! Jak mozna rozwiazac ten problem?? Czy trzeba od razu udac sie do serwisu?? Czy mozna w "domowych" warunkach to naprawic?? Prosze o odpowiedz! Moze innym forumowiczom tez sie przyda ta informacja skoro ktos juz o tym wspominal. Z gory dzieki. Pozdrawiam.
WaWaMoTo is offline  
Old 04-12-05, 22:57   #6
belek
Szalony MotoManiak
 
belek's Avatar
 
Zarejestrowany: 17.03.04
Model: HTC HD2, iPhone 4
Posty: 801
Send a message via ICQ to belek Send a message via AIM to belek Send a message via MSN to belek Send a message via Yahoo to belek Send a message via Skype™ to belek
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Cytat:
Napisał cervandes
Ja również mam jedno pytanko. Zanim kupiłem v3 przeglądałem rózne fora i wydaje mi się (ale nie jestem pewien) że czytałem o możliwości wykorzystania diody od BT jako sygnalizatora np połączeń lum smsów... Niestety nie pamiętam czy ktoś tylko pytał się czy byłaby taka możliwość - czy też że jest to wykonalne.
Na motox.us szukałem ale niczego konkretnego nie znalazłem.
pzdr
kiepsko szukales na motox i tutaj
http://www.matrax.net/forum/showpost...38&postcount=1

Cytat:
Napisał WaWaMoTo
Ja mam inne pytanie. Gdzies tutaj wyczytalem ze bledem jaki wystapuje w V3 jest to, ze nie chca sie otworzyc ustawienia dzwieku. Nie mozna m.in. zmienic dzwonka. Ja mam ta Motorole od tygodnia i juz wystapil ten blad!! Jak mozna rozwiazac ten problem?? Czy trzeba od razu udac sie do serwisu?? Czy mozna w "domowych" warunkach to naprawic?? Prosze o odpowiedz! Moze innym forumowiczom tez sie przyda ta informacja skoro ktos juz o tym wspominal. Z gory dzieki. Pozdrawiam.
ja bym oddal do serwisu - po 3 naprawach wymieniaja na nowy
__________________
http://my.opera.com/belek

Ostatnio edytowane przez belek : 04-12-05 o 23:08.
belek is offline  
Old 11-12-05, 00:50   #7
arius
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 11.12.05
Posty: 41
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Witam
Po wgraniu softu w/g poradnika, udpaleniu motoedit bez dźwięków, wywaleniu plików *db, ciagle nie moge wejść do ustawień profilu WIBR&DZWONEK, a "wibra, później dzwonek"jest ok, ustawienia sa na silent. W związku z tym mam prośbę, aby ktoś mi podał standartowe nazwy dzwonków w tym profilu, mysle e po ich wgraniu odblokuje sie to menu.
arius is offline  
Old 11-12-05, 00:57   #8
belek
Szalony MotoManiak
 
belek's Avatar
 
Zarejestrowany: 17.03.04
Model: HTC HD2, iPhone 4
Posty: 801
Send a message via ICQ to belek Send a message via AIM to belek Send a message via MSN to belek Send a message via Yahoo to belek Send a message via Skype™ to belek
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Cytat:
Napisał arius
Witam
Po wgraniu softu w/g poradnika, udpaleniu motoedit bez dźwięków, wywaleniu plików *db, ciagle nie moge wejść do ustawień profilu WIBR&DZWONEK, a "wibra, później dzwonek"jest ok, ustawienia sa na silent. W związku z tym mam prośbę, aby ktoś mi podał standartowe nazwy dzwonków w tym profilu, mysle e po ich wgraniu odblokuje sie to menu.
znajdz najnowszego p2k tools i w nim wez 'fix db' i 'all silent' i bedziesz mial ok
__________________
http://my.opera.com/belek
belek is offline  
Old 21-12-05, 09:12   #9
Przemas
Moto Pisacz
 
Przemas's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.04.05
Model: Samsung D500 G3-NEON
Posty: 41
Send a message via AIM to Przemas
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Cytat:
Napisał sarrus
witam :]
mam pytanie... co zrobić żeby moja v3 pokazywała stan kąta ? (mam karte simplusa i niestety nie wyświetla stanu kąta:/ a co gorsze konsekwencją tego jest to, że telefon przerywa mi połączenie(każde-zarowno przychodzące jak i wychodzące) w drugiej sekundzie rozmowy:/ )
jesli ktoś ma jakiś pomysł to piszcie...
z góry serdecznie dziękuję i pozdrawkiam.
Nowe telefony nie obsługują funkcji Advice of Charge (wyświetlanie
kredytu dostępnego na karcie SIM na wyświetlaczu telefonu). I
dlatego nie będzie poprawnie działać z kartą Simplusa dopóki nie
uruchomisz na karcie usługi "Dostępny Limit Krótkim
Kodem". W skrócie chodzi tu o to, że stan konta będzie można
sprawdzać kodem skoro nie może wyświetlać się na ekranie telefonu
Aby aktywować tą usługę wystarczy wpisać kod: *101*11*99# Od
chwili aktywacji karta Simplusa będzie działać bezproblemowo. A
stan konta będzie można sprawdzać wpisując kod:
*100#
__________________
Motorola d520->Nokia 3310->Sony J70->Nokia 6310i->Nokia 6610->Nec e616V->Motorola A925->Nokia 6600->Motorola V3->Samsung D500->Nokia 6630
Przemas is offline  
Old 26-12-05, 22:49   #10
belek
Szalony MotoManiak
 
belek's Avatar
 
Zarejestrowany: 17.03.04
Model: HTC HD2, iPhone 4
Posty: 801
Send a message via ICQ to belek Send a message via AIM to belek Send a message via MSN to belek Send a message via Yahoo to belek Send a message via Skype™ to belek
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Cytat:
Napisał CzaruS
Eee... mam pytanko czy v3 moze mieć kartę pamięci?? bo te 5mb troche mnie odstrasza
V3i i V3x ma karty pamieci (8MB masz na dobrym flexie, rekordzisci maja ok 10MB wolnego miejsca)
__________________
http://my.opera.com/belek
belek is offline  
Old 04-01-06, 11:56   #11
piskor
Poszukiwacz
 
piskor's Avatar
 
Zarejestrowany: 24.09.05
Model: V360
Posty: 1,179
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

W poradniku tego nie widzialem, a moze sie przydac
w seemie 0032_0001
offset 8C - bit 2: Allow Use of Pictures on Removable Media for Phonebook (1 on, 0 off)
info w http://xlr8.us/hofo/map.txt pojawilo sie 2.01.2006
piskor is offline  
Old 04-01-06, 12:07   #12
belek
Szalony MotoManiak
 
belek's Avatar
 
Zarejestrowany: 17.03.04
Model: HTC HD2, iPhone 4
Posty: 801
Send a message via ICQ to belek Send a message via AIM to belek Send a message via MSN to belek Send a message via Yahoo to belek Send a message via Skype™ to belek
Cytat:
Napisał gringo
jak mogę zrobić backup do org. softu ery, jest to wogóle możliwe?
dzięki za pomoc
robi sie go tak jak kazdy inny backup. na forum bylo to opisywane wiele razy

Cytat:
Napisał gringo
a co z tą ikoną od wap? jak wgram ten nowszy soft to będzie lepiej?
http://www.matrax.net/forum/showpost...9&postcount=52

Cytat:
Napisał Rolf
acha i czy idzie jakos w menu zamienic ikone Bluetootha na te IM tak jak we wczesniejszych softach teraz mam 42.0ER,
i czy mozna jakos usunac ta wideokamere skoro i tak moge krecic wchodzac do Wide - Nowe ??
ikone zmieniasz tak jak w poprzednich softach!?!
a co do kamery to tez 'P2K menu editor' (ja ja sobie w tym programie dodalem)

Cytat:
Napisał cartman_77
Ponieważ jestem raczej na etapie 'poradnikowego' dłubania w telefonie proszę o wyjaśnienie:
1. Co to jest ten monsterpack?
2. Za co odpowiedzialny jest Bootloader? Czy i dlaczego ważne są jego wersje?
3. Ponieważ jest już nowsze oprogramowanie czy ważne jest aby znaleźć odpowiedni reflash z językiem polskim czy nie jest to ważne?
4. Czy jest możliwość, aby po ustawieniu budzika było to widać na wyświetlaczu telefonu?(tej opcji nie było od początku)
5. Czy jest jakaś istotna różnica pomiędzy najnowszym softem(R374_G_0E.42.0ER) a tym 'poradnikowym'? Pytam bo poradnikowy działa mi nienagannie a nie chciałbym zamieszać.
Wiem, że pytania są banalne dla niektórych, ale zrozumcie chcącego zrozumieć.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdr
cartman
wszystkie odpowiedzi znajdziesz na forum. to tylko wyjasnienia w 2 slowach - jak chcesz wiecej to poszukaj
ad 1 - monsterpack to soft plus flex (pliki i ustawienia telefonu). jak go wgrasz to stracisz wszystko co masz
ad 2 - bootloader umozliwia wgranie softu i flexa. do pewnych wersji softu lub flexu wymagane sa teoretycznie nowsze bootloadery. w praktyce na bootloaderze 07.D0 (ewentualnie 08.A0, po zmianach w odpowiednich programach) mozesz zrobic backup wszystkich danych telefonu, a na nowszych BL juz nie
ad 3 - reflashe sa czesto bez jezyka (wtedy po wgraniu takiego softu zostanie ci taki jezyk jaki masz teraz na telefonie). poza tym na kazdego reflasha zawsze mozna dograc pozniej langpacka (czyli zestaw jezykow, ktory jak chcesz moze zawierac jezyk polski)
ad 4 - nie ale Słoń moze ci tanio sprzedać k500i a tam taka funkcja jest
ad 5 - roznice w sofcie to dosyc subiektywne i indywidualne odczucia u mnie 42.0ER jest szybszy i ma lepszy zasieg od poradnikowego. sprobuj sam i sie przekonasz. zawsze mozesz wrocic do poradnikowego.

masz moj ale juz nie pamietam co dokladnie w nim zmienialem - wgraj tez mma_ucp i mozesz wrzucic seema 004a....
Załączone Pliki
File Type: rar 0032 mma 004a.rar (1.3 KB, 1631 wyświetleń)
__________________
http://my.opera.com/belek

Ostatnio edytowane przez Kacza : 14-06-06 o 22:13.
belek is offline  
Old 15-06-06, 08:40   #13
motykas
Junior
 
Zarejestrowany: 12.06.06
Posty: 1
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

małe potanko do kogoś kto dokonał trudnej sztuki domontażu V3.
podjąłem próbę demontażu wyświetlacza (małego - sie wylał) , odkręciłem cztery torxy (5) wokół dużego wyświetlacza i.. i nic obudowa zewnętrzna "małego" dalej się mocno trzyma reszty. Napotkałem na jakieś COŚ z dwoma otworkami pod małym logo motki (tym srebrnym nad dużym LCD) ale nie bardzo wiem co z tym zrobić . Domniemam tylko że to jakić ichniejszy zaczep tylko jak sie go zwalnia. Jeśli ktoś to pokonał to bardzo proszę o radę JAK?? Z góry dziękuję i pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Kacza : 15-06-06 o 13:36.
motykas is offline  
Old 15-06-06, 13:40   #14
Kacza
Indyvidual Mod
 
Kacza's Avatar
 
Zarejestrowany: 20.10.03
Posty: 6,251
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Może załączniki Ci pomogą
Załączone Pliki
File Type: zip V3 Rozbiorka.zip (681.3 KB, 103671 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Kacza : 05-09-06 o 21:48.
Kacza is offline  
Old 30-07-06, 00:46   #15
Sin
Junior
 
Zarejestrowany: 29.07.06
Posty: 1
Cool Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

mam problem z programem itapper. służy on do edycji słownika itap (jak sama nazwa wskazuje). czy ktoś wie gdzie jest plik słownika ? a jak nie to jak inaczej mogę edytować albo przez komputer wprowadzać nowe słowa do słownika w telefonie?

Ostatnio edytowane przez Kacza : 03-08-06 o 09:05.
Sin is offline  
Old 30-07-06, 01:16   #16
piskor
Poszukiwacz
 
piskor's Avatar
 
Zarejestrowany: 24.09.05
Model: V360
Posty: 1,179
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Ten plik to /a/iTAP_User_Dictionary (jak sama nazwa wskazuje)
piskor is offline  
Old 26-08-06, 21:00   #17
Boro123
Junior
 
Zarejestrowany: 26.08.06
Posty: 1
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Witam, ja mam taki problem,
Wszystkie sterowniki zainstalowaly mi sie zgodnie z poradnikiem, Jednak nie moge zflashowac telefonu, 1 blad jaki mi wyskakuje to: Flashing in not currently supported with PST SDK dll., wciaskam OK jakby nigdy nic i podczas flashowania wyskauje mi blad ( 8300000 czy jakis taki), Ogolnie radioComm rzadko wykrywa mi fona ;/. Sadzilem ze ten problem bede mial tylko u RC, to sprobowalem RSD Lite, ale na nim takze wystapil mi blad: "Chispset type does not match (0x5A)". Wgrywam softa: R374_G_0E.40.98R_PDS003_LP0039_DRM0001_JPJAVA_G_0E _V3_01_0AR ( z poradnika). Da sie jakos zaradzic ?
Boro123 is offline  
Old 26-08-06, 21:40   #18
piskor
Poszukiwacz
 
piskor's Avatar
 
Zarejestrowany: 24.09.05
Model: V360
Posty: 1,179
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Da się zaradzić. Najpierw trochę poczytaj na forum o Twoim telefonie.
Ty koniecznie chcesz go uwalić.
Twój telefon to jak pisałeś V3R nie V3 i musisz poszukać odpowiedniego softu, a nie od razu wgrywasz R374...
Zapraszam do lektury tematów na forum.
piskor is offline  
Old 27-08-06, 09:18   #19
Netto
Junior
 
Netto's Avatar
 
Zarejestrowany: 27.08.06
Posty: 1
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Witam.

Ja mam problem z którym nie spotkałem się na tym forum. Moja V3 została prawidłowo zainstalowana w systemie. Wszystkie programy wykrywają telefon ale jest jeden szczegół.

Otóż w programie P2K Commander wykrywa mi wolumin a/ ale nie mam żadnych dzwonków w a/mobile/audio. Podobnie też jest z katalogiem skórek, coś takiego jak a/mobile/skins nie istnieje.

Natomiast program P2kTools v0.8.6 wykrywa dwa woluminy a/ i c/ i dopiero na c/ znajdują się katalogi z dzwonkami i skórkami.

Moją motorolę kupiłem 3 miesiące temu w Erze i jest to wersja z nową wersją oprogramowania (filmowanie itp)
Co zrobić żebym mógł zobaczyć wolumin c/ w P2K Commanderze?? W P2KTools nie można tworzyć katalogów i utrudnione jest przez to np. wgrywanie skinów.
Netto is offline  
Old 31-08-06, 20:48   #20
gooosiunia
Junior
 
gooosiunia's Avatar
 
Zarejestrowany: 03.02.06
Model: RAZR V3x + 128 MB
Posty: 3
Send a message via AIM to gooosiunia
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Mam pytanie:
czy wszystko to co jest opisane w poradniku można zrobić również z motorolą V3x?
gooosiunia is offline  
Old 02-09-06, 15:37   #21
ytsan
Bywalec
 
ytsan's Avatar
 
Zarejestrowany: 11.04.05
Model: v3black / [email protected]
Posty: 223
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

obawiam sie ze nie...
__________________
~ Drum & basS ~ my Way Of Life ~
ytsan is offline  
Old 04-09-06, 15:36   #22
machen
User Gold
 
Zarejestrowany: 08.10.03
Model: v303,v3r,v8,K700i,W300i
Posty: 52
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Cytat:
Napisał Netto
Co zrobić żebym mógł zobaczyć wolumin c/ w P2K Commanderze?? W P2KTools nie można tworzyć katalogów i utrudnione jest przez to np. wgrywanie skinów.
P2K Commander->Options->Select Phone Drivers/Partitons->/c i OK
machen is offline  
Old 01-10-06, 21:09   #23
davirike
Junior
 
Zarejestrowany: 30.09.06
Posty: 1
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Pewnie to co pisze wyda wam sie głupie ale ja naprawde nie wiem czy jest jakas rożnica między motką RAZR v3 a motką v3. Czy ktoś mógłby mi to wyperswadować ?? i czy ten poradnik jest pod motorolę RAZR v3 ??
davirike is offline  
Old 01-10-06, 21:32   #24
m4rcin
Bywalec
 
m4rcin's Avatar
 
Zarejestrowany: 21.06.06
Posty: 151
Send a message via AIM to m4rcin
Odp: [v3] PORADNIK "Tuning Motorola V3"

no to mi poprawiles humor na wieczor MOTOROLA RAZR V3 to jest pełna nazwa modelu tak pisze na pudełku i każdej stronie jeju I ten poradnik jest do motoroli v3 razr czli v3
__________________
Placki.
m4rcin is offline  
Old 09-10-06, 12:43   #25
olry
Junior
 
Zarejestrowany: 09.10.06
Posty: 1
Odp: PORADNIK "Tuning Motorola V3"

a dlaczego pod Linuksem w urządzeniach pokazuje mi moją V3 jako E398 ?????
olry is offline  
Old 09-10-06, 19:51   #26
perelka-88
Junior
 
perelka-88's Avatar
 
Zarejestrowany: 05.06.06
Model: v3
Posty: 2
Send a message via AIM to perelka-88
Odp: PORADNIK "Tuning Motorola V3"

Mam pytanie... czy po wgraniu tego oprogramowania z poradnika działa przeglądarka WAP? U mnie po naciśnięciu tego globusa na klawiaturze nie łączy z netem, ale na rachunku jest co innego. Wg mojego operatora wykonywałam połączenia z netem i to gdzieś we Włoszech... czy to możliwe? Pamiętam jedynie, że dostałam wiadomość WAP, która próbowała się ściągnąć, ale w końcu nic z tego nie wyszło z powodu złej konfiguracji przeglądarki.
__________________
perelka-88 is offline  
Old 09-10-06, 20:48   #27
m4rcin
Bywalec
 
m4rcin's Avatar
 
Zarejestrowany: 21.06.06
Posty: 151
Send a message via AIM to m4rcin
Odp: PORADNIK "Tuning Motorola V3"

wbij na hellomoto.com i tam masz ustawienia wap. po wgraniu softa nei wiem czy byly tam juz gotowe profile
__________________
Placki.
m4rcin is offline  
Old 10-10-06, 17:21   #28
perelka-88
Junior
 
perelka-88's Avatar
 
Zarejestrowany: 05.06.06
Model: v3
Posty: 2
Send a message via AIM to perelka-88
Odp: PORADNIK "Tuning Motorola V3"

no właśnie o to mi chodzi... czy po wgraniu softa tak bez ustawiania czegoś tam można się łączyć?
__________________
perelka-88 is offline  
Old 11-10-06, 20:02   #29
Melody
Junior
 
Zarejestrowany: 25.09.06
Posty: 10
Odp: PORADNIK "Tuning Motorola V3"

jezzzzzuuuuu...muszę się z wami czymś podzielić p2k commander mi odpalił )) poprostu motka leżała podpięta przez jakiś czas i nagle otworzyłam program i zadziałało ))))).....ale, oczywiście, żeby nie było zbyt prosto, to mam pytanie ponieważ chciałam skasować te pliki z "kłódeczką" ale wchodzę w audio a tam same pliki z rozszerzeniem .va ...co to jest?...i gdzie sie podziały wszystkie dzwonki, tapety...folderu video równiez nie mogę znaleźć. Dobrze, że coś ruszyło, tylko błagam help me again ;0)
Melody is offline  
Old 11-10-06, 21:36   #30
m4rcin
Bywalec
 
m4rcin's Avatar
 
Zarejestrowany: 21.06.06
Posty: 151
Send a message via AIM to m4rcin
Odp: PORADNIK "Tuning Motorola V3"

wgraj od nowa soft
__________________
Placki.
m4rcin is offline  
Zamknięty Temat


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
Motorola RAZR V3x najbardziej zaawansowana "brzytwa" Motonick Archiwum 7 02-11-05 22:51
E398 [e398] MotoSkin? -> DATA (enter) CZAS (align="TOP", valign="LEFT" ;] ) Smasher Archiwum 4 22-10-05 12:55
MPx200 [mpx200] "new sms" zamiast "contacts" na home screen goofy3 Archiwum 4 02-07-05 22:18
"Motorola Logger by Davidovsky". Czyzby po simlock *ghost* Archiwum 22 30-06-04 12:23



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET