Fototekstura.pl
forum aukcje grupy pliki sound faq poczta
Zasady Forum

Wróć   MaTraX.NET > Telefony > Motorola > Inne > Archiwum

Archiwum Forum zawierające wątki archiwalne, w przypadku których dyskusja sie zakończyła jakiś czas temu.

 
 
Narzędzia wątku
Old 29-06-04, 20:46   #1
*ghost*
Bywalec
 
*ghost*'s Avatar
 
Zarejestrowany: 07.05.04
Model: Nokia 6300
Posty: 129
Send a message via AIM to *ghost*
"Motorola Logger by Davidovsky". Czyzby po simlock

http://ghost.elsat.net.pl/Soft/Motorola%20...0Davidovsky.rar

programik rzekomo usuwa locka... natknalem sie na niego na innym forum. co do dzialania to nie wiem czy dziala bo nie mialem jak sprawdzic bo w mojej motce simlocka juz nie ma.

Nie wiem jak sie ma regulaminowo dawanie linkow do innych for wiec pare cytató wrzucam:

Cytat:
No i doszło do tego, że mamy coś a'la terminator, z tym, żę do każdej motoroli. Działa po kablu USB (sterowniki jak do loga) i na COM'ie. Sprawdzane na V300, V500, E365, C333, C350, C550... co następne ??
Cytat:
Potwierzdam programik działa ! Zrobiłem nim własnie Motorolke C350 !!!
Cytat:
Mi poszła V300
Cytat:
ja już mecze godzine moja i nic??
Cytat:
nie ma żadnych problemów
Włączasz, ustawiasz port (ja robiłem na US => Read *.log => Get special code => Write *.log ot cała filozofia...
Cytat:
Loger działa bezproblemowo , super soft tylko do porawnej pracy trzeba minimum myślenia zastosować
komentarze do programu sa rozne nie ktorym dziala drugim nie. jakby ktos mogl sprawdzic to zachecam.

aha NIE ODPOWIADAM ZA WYNIKLE SZKODY, JESLI TAKIE SIE POJAWIA

jesli taki temat juz byl (nie natknowlem sie na niego)to prosze o usuniecie
*ghost* is offline  
Fototekstura.pl - fotografia magazyn
Old 29-06-04, 20:56   #2
Kacza
Indyvidual Mod
 
Kacza's Avatar
 
Zarejestrowany: 20.10.03
Posty: 6,251
Nie podoba mi sie ten program. Boje sie go uzyc bo nie wyglada mi zbyt profesjonalnie. Znajdzie sie jakis kamikaze??
Kacza is offline  
Old 29-06-04, 20:57   #3
Rainwolf
Senior
 
Zarejestrowany: 19.03.04
Model: A1200
Posty: 373
ja bym uzyl ale jak daje read to mi pokazuje ze nam phona podlacznego, i tu jest problem, nie moge nic ztym zrobic
__________________
Było: C35i, 3310, CMD-J5, T720i, T722i, M3888, S55, My-X5, V300, A835, E616v, C975, S55, SX1, C55, MPx220 ===>> MotoMing
Rainwolf is offline  
Old 29-06-04, 20:59   #4
Jay_Z
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 28.03.04
Model: V500
Posty: 72
Ja probowalem.... podlaczylem telefon, wcisnolem przycisk... i wyskakuje "Power ON the phone..." no to odlaczylem tel. wylaczylem go, odpalilem program jeszcze raz, podlaczylem wyl. telefon nacisnolem przycisk, wyskoczylo "Power ON the phone..." wlaczylem i nic, wydaje mi sie, ze ten program nie widzi telefonu... jakies sugestie ??
Jay_Z is offline  
Old 29-06-04, 21:01   #5
*ghost*
Bywalec
 
*ghost*'s Avatar
 
Zarejestrowany: 07.05.04
Model: Nokia 6300
Posty: 129
Send a message via AIM to *ghost*
kamikadze powiadasz... no trzeba miec troszke odwagi

okmaenatrzyk do t720i:

Cytat:
Pewnie rade da ale bat na maxa naladuj musi byc napiecie na max i sterowniki do USB tez dobre mi dopiero na 3 zadzialalo
moze trzeba baterie na full naladowac.
*ghost* is offline  
Old 29-06-04, 21:02   #6
Kacza
Indyvidual Mod
 
Kacza's Avatar
 
Zarejestrowany: 20.10.03
Posty: 6,251
Mozliwe ze trzeba tez poczekac na wlasciwy uklad zyly wodnej w mieszkaniu
Kacza is offline  
Old 29-06-04, 21:04   #7
*ghost*
Bywalec
 
*ghost*'s Avatar
 
Zarejestrowany: 07.05.04
Model: Nokia 6300
Posty: 129
Send a message via AIM to *ghost*
Cytat:
Mozliwe ze trzeba tez poczekac na wlasciwy uklad zyly wodnej w mieszkaniu
ta... i do tego jescze paciorek zmowic. :roll:

nie ma co zartowac, moze akuray ten progs dziala. w koncu kilku osobom sie udalo :/
*ghost* is offline  
Old 29-06-04, 21:08   #8
Jay_Z
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 28.03.04
Model: V500
Posty: 72
a na jakim forum to wyczytales ????
Jay_Z is offline  
Old 29-06-04, 21:12   #9
*ghost*
Bywalec
 
*ghost*'s Avatar
 
Zarejestrowany: 07.05.04
Model: Nokia 6300
Posty: 129
Send a message via AIM to *ghost*
techtronic.pl --> http://forum.techtronic.pl/viewtopic.php?t=24316
*ghost* is offline  
Old 29-06-04, 21:49   #10
ventoux
Bywalec
 
ventoux's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.05.04
Posty: 290
Może ktoś zagada do autora tego czegoś? Znalazłem to w tym pliku:
Email: [email protected]
ICQ: 44035191

Czy ktoś mi może wytłumaczyć czemu jak kliknę cokolwiek to program zżera 99% mocy procka C1,1?
__________________
<span style='color:grey'>SV
Wszędzie dobrze, ale na localhost najlepiej

S/W: TRIPLETS_G_0B.09.45R + Lang: 0037 (0B.09.38R)
Flex: SE6446AXXF1148 + VenMod®</span>
ventoux is offline  
Old 29-06-04, 21:51   #11
luker001
VIP
 
luker001's Avatar
 
Zarejestrowany: 07.04.04
Model: V600R, V220, V3ie
Posty: 1,794
Send a message via AIM to luker001
ma ktos flasha zakladajacego simlocka :?: np erowskiego czy cos :?: chetnie to przetestuje, bo ludzie gadaja ze to dziala :!:
__________________
nie traktuj zycia zbyt powaznie - i tak nie wyjdziesz z niego zywy...
V600 on R37A_G_0E.A4.0CR (pcb v500R)
luker001 is offline  
Old 29-06-04, 21:55   #12
*ghost*
Bywalec
 
*ghost*'s Avatar
 
Zarejestrowany: 07.05.04
Model: Nokia 6300
Posty: 129
Send a message via AIM to *ghost*
Cytat:
Czy ktoś mi może wytłumaczyć czemu jak kliknę cokolwiek to program zżera 99% mocy procka C1,1?
moze jednak chce cos zliczyc... i zdjac slocka.

heheh zaraz pewnie mnie ktos zaatakuje, że co ja tak forsuje ten progs... (pewnie mam jakies profity z tego hehhe)

no ale coz czyli narazie stanelismy na komunikacji tel<-->PC

ps ja raczej nie zagadam bom slabo english znam
*ghost* is offline  
Old 29-06-04, 22:08   #13
Czajson
Senior
 
Czajson's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.05.04
Model: v620 PL
Posty: 481
Send a message via AIM to Czajson
Nie wiem jak Wy, ale ja po próbie zczytania loga nie mam teraz wogóle komunikacji z PC. Nie to, że programy go nie rozpoznają - telefon wogóle nie jest widziany przez SO
Czajson is offline  
Old 29-06-04, 22:13   #14
Bysio
Bywalec
 
Zarejestrowany: 19.04.04
Posty: 207
E, to chyba jakas sciema, nic nie widzi ten program .....
Bysio is offline  
Old 29-06-04, 22:22   #15
Czajson
Senior
 
Czajson's Avatar
 
Zarejestrowany: 13.05.04
Model: v620 PL
Posty: 481
Send a message via AIM to Czajson
Cytat:
Nie wiem jak Wy, ale ja po próbie zczytania loga nie mam teraz wogóle komunikacji z PC. Nie to, że programy go nie rozpoznają - telefon wogóle nie jest widziany przez SO
Na szczęście po restarcie kompa i motki wszystko jest OK A może tak zamiast do autora programu zagadać do userów, którym się rzekomo udało? Zapytać jaak to zrobili, ew. jakich sterów używają.
BTW co to jest: "Działa po kablu USB (sterowniki jak do loga)" ? Jakie to sterowniki?
Czajson is offline  
Old 29-06-04, 22:28   #16
luker001
VIP
 
luker001's Avatar
 
Zarejestrowany: 07.04.04
Model: V600R, V220, V3ie
Posty: 1,794
Send a message via AIM to luker001
ja komunikacje i wszystko mam...ale ciekawe jest jedno...jakim cudem program po rozpakowaniu ma 8 MB a archiwum 17 KB :?: cos tu nie pasuje...
__________________
nie traktuj zycia zbyt powaznie - i tak nie wyjdziesz z niego zywy...
V600 on R37A_G_0E.A4.0CR (pcb v500R)
luker001 is offline  
Old 29-06-04, 22:40   #17
ventoux
Bywalec
 
ventoux's Avatar
 
Zarejestrowany: 04.05.04
Posty: 290
Fake... :evil: :evil: :evil:
nawet portu nie rezeruje.
__________________
<span style='color:grey'>SV
Wszędzie dobrze, ale na localhost najlepiej

S/W: TRIPLETS_G_0B.09.45R + Lang: 0037 (0B.09.38R)
Flex: SE6446AXXF1148 + VenMod®</span>
ventoux is offline  
Old 29-06-04, 22:42   #18
Okota
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 12.06.04
Model: a taki srebrny...
Posty: 64
Send a message via ICQ to Okota Send a message via AIM to Okota
zamknac i wywalic...
program nic nie robi poza obciazeniem proca...
cos ala wirus rumunski... (prosze skasuj pare plikow...)
__________________
- Ta V500 wyglada jak kibel.
- Znajdz mi kibel z taka klapa LCD...
Okota is offline  
Old 29-06-04, 22:43   #19
luker001
VIP
 
luker001's Avatar
 
Zarejestrowany: 07.04.04
Model: V600R, V220, V3ie
Posty: 1,794
Send a message via AIM to luker001
no ale ludzie gadali ze to dziala.....wiec po co sciemka by byla :?: i nawet loga mieliby fake'owac :?: cos tu nie pasi...
__________________
nie traktuj zycia zbyt powaznie - i tak nie wyjdziesz z niego zywy...
V600 on R37A_G_0E.A4.0CR (pcb v500R)
luker001 is offline  
Old 29-06-04, 22:58   #20
Okota
Moto Pisacz
 
Zarejestrowany: 12.06.04
Model: a taki srebrny...
Posty: 64
Send a message via ICQ to Okota Send a message via AIM to Okota
w pliku jest dokladnie:
C300 Service Software by idiot
contacts:[email protected] ICQ:44035191
raczej nie sadze zeby to dzialalo...
__________________
- Ta V500 wyglada jak kibel.
- Znajdz mi kibel z taka klapa LCD...
Okota is offline  
Old 30-06-04, 09:51   #21
hapi
Senior
 
hapi's Avatar
 
Zarejestrowany: 01.06.04
Model: LG S310
Posty: 380
Cytat:
ja komunikacje i wszystko mam...ale ciekawe jest jedno...jakim cudem program po rozpakowaniu ma 8 MB a archiwum 17 KB :?: cos tu nie pasuje...
ee lipny plik bo z tych 8MB to 99% jest puste dlatego możliwe jest takie mocne spakowanie. A na 100% to ktoś dla picu zrobił taki wielki plik. Może dlatego by każdy myślał że on faktycznie coś tam robi skoro taki duży

Ale też myślę że to ściema. Jak ktoś się nudzi to może się pobawić debuggerem i sprawdzić co on tam rzeczywiście robi :evil:
hapi is offline  
Old 30-06-04, 10:34   #22
Ghrom
WAGITARIANIN
 
Ghrom's Avatar
 
Zarejestrowany: 28.02.04
Model: N 6280 Smg Z400 Smg Z370
Posty: 1,512
Cytat:
co on tam rzeczywiście robi
Hmmm w tym czyms jest tez adres http://www.emwugsm.tk/box/motorola_index.htm , a na tej stronie miedzy innymi tekst:
"Aby otrzymać hasło do plików z działu download należy zagłosować na nas w rankingu FKN. Później znaleźć na stronie rankingu eMWu^GSM i tam będzie, link do strony na której podane jest hasło."
Takie "nabijanie" sobie rankingow i odslon bannerow to amatorszczyzna zupelna, mysle ze po programie zwiazanym z takim serwisem nie mozna spodziewac sie niczego poza smiechem autorow, prawdopodobnie chcieli sie zabawic i zobaczyc jak szybko taka falszywka rozejdzie sie po forach motoroli i jak bardzo ludzie beda sie tym podniecac.
__________________
pozdro
Ghrom
Ghrom is offline  
Old 30-06-04, 11:23   #23
Pierzak
Patrzem i obserwujem
 
Pierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: 18.02.03
Model: T72x(i), SPV 3000
Posty: 2,541
Send a message via ICQ to Pierzak
No dobra, widzę, że tu jakieś pierdoły zaczynają nam latać po fprum, temat zamykam
__________________
Pozdrawiam - Pierzak
Pierzak is offline  
 


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post
Motorola RAZR V3x najbardziej zaawansowana "brzytwa" Motonick Archiwum 7 02-11-05 21:51
E398 [e398] MotoSkin? -> DATA (enter) CZAS (align="TOP", valign="LEFT" ;] ) Smasher Archiwum 4 22-10-05 11:55
MPx200 [mpx200] "new sms" zamiast "contacts" na home screen goofy3 Archiwum 4 02-07-05 21:18
[A835] """Java w A835""" - co to ludzie nie wymyślą... motorolaczek Archiwum 2 24-05-05 18:02



Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. | PL Lang: MaTraX.NET | Icons: Rokey.net | Sponsor plikowni: OVH.pl
vBulletin Style by: kreativfantasy.com

Part of Livepoint, Michael Skweres
Best since 2000 © by MaTraX.NET